Værd at vide 

Du kan trygt vælge et grønt alternativ til benzin- og dieselbilen.

Der er mange myter, påstande og forkerte antagelser om det at køre elbil. Læs med og få svarene på nogle af de myter, som vi oftest hører.

Økonomi

Elbiler er marginalt dyrere at købe ift. konventionelle benzin- og dieselbiler. Til gengæld kan en elbil sammenlignes med en LED-pære - den er billigst over tid. Du betaler den mindste ejerafgift - og en elbil er ofte billigere at forsikre. Undersøg afgifterne på de forskellige biler her.

Elbil

Flere og flere producenter tilbyder i dag elbiler, som i praksis kan køre over 200 km/opladning, og som oftest dækker denne rækkevidde det daglige behov. Undersøgelser viser, at en overvejende del af danskerne kører mindre en 50 km pr. dag - inklusiv kørsel til og fra arbejde.

Ladestation

Der findes flere offentlige ladestandere end tankstationer i Danmark.

Batteri

Afhængigt af hvor meget batteriet er afladet, og hvor stor effekten er i den ladestander, du anvender, vil ladetiden variere. Hos Thy-Mors planlægger vi udrulningen af ladestandere i lokalområdet ud fra følgende formel:  Vi planlægger udrulningen af ladestandere i lokalområdet ud fra batteristørrelse delt med opholdstid

Speedometer

Hvis du tilhører gruppen, der syntes at os og støj er de vigtigste elementer ved en bil, så er elbiler kedelige. Elbiler hverken lugter af benzin eller støjer - til gengæld får du fuld acceleration fra første sekund.

Er elbiler grønne eller sorte?

Det vrimler med løse påstande om, at elbiler slet ikke er så grønne endda, og at produktionen af batterier er en slem synder. DR har tjekket, hvad der er fup, og hvad der er fakta. Læs mere her.