Værd at vide 

Du kan trygt vælge et grønt alternativ til benzin- og dieselbilen.

Der er mange myter, påstande og forkerte antagelser om det at køre elbil. Læs med og få svarene på nogle af de myter, som vi oftest hører.

Elbiler er marginalt dyrere at købe ift. konventionelle benzin- og dieselbiler. Til gengæld kan en elbil sammenlignes med en LED-pære - den er billigst over tid. Du betaler den mindste ejerafgift - og en elbil er ofte billigere at forsikre. Undersøg afgifterne på de forskellige biler her.

Flere og flere producenter tilbyder i dag elbiler, som i praksis kan køre over 200 km/opladning, og som oftest dækker denne rækkevidde det daglige behov. Undersøgelser viser, at en overvejende del af danskerne kører mindre en 50 km pr. dag - inklusiv kørsel til og fra arbejde.

Der findes flere offentlige ladestandere end tankstationer i Danmark.

Afhængigt af hvor meget batteriet er afladet, og hvor stor effekten er i den ladestander, du anvender, vil ladetiden variere. Hos Thy-Mors planlægger vi udrulningen af ladestandere i lokalområdet ud fra følgende formel:  

Hvis du tilhører gruppen, der syntes at os og støj er de vigtigste elementer ved en bil, så er elbiler kedelige. Elbiler hverken lugter af benzin eller støjer - til gengæld får du fuld acceleration fra første sekund.