NYHED

Aprilsnar: Thy-Mors Energi indfører sporhunde til fejlsøgning på kabler

 

01/04/2021

Det seneste års tid har Thy-Mors Energi deltaget i et EU forskningsprojekt, hvor muligheden for at anvende specialiserede sporhunde er blevet undersøgt.  

Efter samarbejde med det svenske firma Aktiv Ström har vi nu fundet ud af, at Golden Retrievers er utrolig velegnet til formålet. Da vores hunde skal fungere i et beredskab, har vi kigget meget på, hvordan politiet træner deres hunde med sportræning, leg og belønning, så vi får nogle harmoniske hunde, der også kan fungere som familiehunde. I Sverige har projektet været kørt på forsøgsbasis over en periode på ca. 6 år med udelukkende gode resultater. Det er videnskabeligt bevist, at hundene via deres gode snuder kan snuse sig frem til de enzymer der frigives, når kobberet og aluminiummet i et brudt kabel kommer i direkte berøring med jord. Hundene arbejder meget effektivt og kan således hurtigere lokalisere kabelbruddet, end vores teknikere.  

Vi ved, at der kommer til at være en indkøringsproces og en masse træning. De medarbejdere der skal indgå i vores nye hundeberedskab, skal derfor på et hundeførerkursus. Her skal de lære, hvordan de kan forvente, at hundene reagerer i de særlige situationer, de vil blive udsat for.  

Vi glæder os til, at de nye hunde bliver en del af vagttjenesten. 

Se uddrag fra interview med Teknisk chef Kristian Tilsted og mød vores nye hund Aslan på Facebook. 

ANDRE NYHEDER

Kviknet får adgang til fibernettet ...

08/10/2020

Thy-Mors Energi er i fuld gang med at åbne fibernettet, og snart får Kviknet adgang til at sælge hurtigt internet til 44.000 husstande og virksomheder i Thy og på Mors.  

Thy-Mors Energi Certificeret efter den internat ...

19/08/2020

Opruster til Cyberkrig

Straksudbetaling på 10,4 mio. kr. til leverandø ...

18/03/2020

Koncernens betalingsbetingelser over for leverandører suspenderes i første omgang indtil 1. maj 2020, hvilket betyder, at alle regninger blive betalt lige så hurtigt, som de ka ...