Bjergby Friskole kickstarter Thy-Mors Energis undervisning

30. november 2017

Det var 9. klasse på Bjergby Friskole, der løb med opgaven om at pakke 800 såkaldte skolekits for Thy-Mors Energi her midt i november. De skal bruges til undervisning for at gøre lokalområdets folkeskoleelever til energieksperter. Med jobbet fulgte en præmie på 3.000 kroner, som Bjergby Friskole bruger på et tilskud til elevernes skitur.

Der var tydelig begejstring at spore hos de tre elever Maiken, Emmy og Mikkel fra 9. klasse på Bjergby Friskole på trods af, at de sammen med klassekammerater brugte en lørdag på at stå og pakke undervisningsmateriale for Thy-Mors Energi.

Klassen vandt forsyningsselskabets lodtrækning om at hjælpe med pakkeriet og modtage et tilskud på 3.000 kroner. Et tilskud, der i Bjergby Friskoles tilfælde, skal hjælpe med at sende 11 elever og en lærer af sted på ski til de norske pister i Vrådal.

- Det er en god opgave, fordi vi har fået muligheden for at vinde penge til vores skitur, fortæller Maiken fra 9. klasse på Bjergby Friskole.

- Det betyder, at vi ikke skal betale så mange penge selv for at komme af sted, supplerer klassekammeraten Mikkel.

Gode energivaner skabes tidligt

De 800 skolekits, som Maiken, Emmy, Mikkel og klassekammeraterne lykkedes med at pakke på knap tre timer er det undervisningsmateriale, som omkring 700 elever og lærere i 5. klasser i Thy og på Mors skal bruge til energiundervisning under navnet ”En Energisk Skoledag”. Forsyningsselskabet laver undervisningsforløb for elever i folkeskolen, og konceptet blev ændret sidste år, fortæller energirådgiver hos Thy-Mors Energi Tine Lundbye.

Undervisningsforløbet er nu en tretrinsraket, der starter med et besøg på Energimuseet ved Tange Sø. Senere bliver der fulgt op i klasserne og givet en hjemmeopgave, hvor eleverne skal analysere hjemmets energiforbrug ved blandt andet at måle temperaturen i køleskabet, isolering på loftet og strømforbruget.

Til sidst skal de sammen med en energirådgiver fra Thy-Mors Energi lave et mål for deres eget energi-forbrug, og så kan de kalde sig energiagenter.

Nye energiagenter

- Det er altid et hit, og vi kan høre fra forældrene, at det er noget, der bliver fulgt op på efter undervisningsforløbet. Der sker nogle ændringer i hjemmet, fortæller Tine Lundbye.

- Gode energivaner skabes tidligt, og har man fået fornuftige vaner og en forståelse for energiforbrug, så tror jeg på, det sidder fast. Når eleverne så engang flytter hjemmefra og selv skal stå for energiregnskabet, så har de noget at trække på som energiagenter, siger rådgiveren.

I alt 32 klasser har meldt sig til forløbet ”En Energisk Skoledag”, der afsluttes midt i januar, når alle klasser har haft besøg af en energirådgiver.

Yderligere oplysninger kan fås ved at kontakte:
Tine Lundbye, energirådgiver Thy-Mors Energi, på 72 19 89 14.

Tilbage

Du får medindflydelse

Du er automatisk medejer af Thy-Mors Energi, hvis du bor i Thy, på Mors eller Thyholm, og derfor har du også medindflydelse på vores fælles el- og fiberselskab.

Læs om dit medejerskab