Entreprise vinder anlægsprojekt i Det Nationale Testcenter For store Vindmøller

7. december 2018

Når den planlagte udvidelse af Det Nationale Testcenter for Store Vindmøller i Østerild påbegyndes i 2019, bliver Thy-Mors Energi’s entrepriseafdeling ansvarlig for kabellægningen til de to nye testpladser. Entrepriseafdelingen har netop underskrevet kontrakten med Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og kan se frem til at påbegynde opgaven til februar.

Thy-Mors Energi’s Entreprisechef, Jesper Primdahl Nielsen, er yderst tilfreds med at skulle anlægge de nye testpladser og ser frem til at starte arbejdet som noget af det første i 2019:

- Vi sætter en ære i at igen kunne blive leverandør til DTU i forbindelse med udvidelsen af testcenteret i Østerild. Med denne opgave sætter vi igen et dybt fodaftryk af det, som Thy Mors Energi er og vil, nemlig at være blandt landets førende inden for infrastruktur og nettilslutning af større VE-anlæg, forklarer han.

I dag har Det Nationale Testcenter for Store Vindmøller i Østerild syv møller. Thy-Mors Energi’s entrepriseafdeling forestod også kabellægningen af de første syv testpladser, og de syv nuværende møller er med deres imponerende 150-220 meters højde op til 100 meter højere end de normale vindmøller, vi ser i Danmark. Med de to nye testpladser vil vindmølleproducenter kunne teste møller på op til 330 meter i totalhøjde - dvs. fra jord til øverste vingespids.

Tilbage

Få medindflydelse

Du er andelshaver i Thy-Mors Energi, hvis du bor i Thy, på Mors eller Thyholm. Du kan derfor få medindflydelse på vores fælles el- og fiberselskab.

Læs om dit medejerskab