Nye elever hos Thy-Mors Energi – et lokalt ansvar

17. september 2018

Tre elever er uddannet og to nye er startet.

Hos Thy-Mors Energi er der som elev mange muligheder for at komme rundt forskellige steder i virksomheden, og de forsøger altid at hjælpe eleven godt videre, når elevtiden er slut. I starten får alle elever også en mentor.

- Vi tilknytter en mentor til hver elev, som lærer eleven op, og hjælper eleven med at falde godt til. Mentoren hjælper med alle spørgsmålene i starten og sikrer en god og tryg start, fortæller HR-chef Diana Andersen fra Thy-Mors Energi.

Thy-Mors Energi tilbyder elev- og lærlingepladser inden for mange forskellige områder. Det kan for eksempel være indenfor it, kontor, regnskab, lager- og logistik og derudover har virksomheden også haft en elektrikerlærling i samarbejde med en lokal elinstallatør.

I starten af september blev tre elever – en i økonomiafdelingen, en i kundeservice og en lager- og logistikoperatør udlært – alle med flotte karakterer i deres afsluttende eksamener. Samtidig startede to nye elever.

Kontrakt et år mere
Malte Nørgaard har lige afsluttet sin uddannelse som kontorelev i økonomiafdelingen.

- Jeg har lært en hel masse, og det er virkelig dejligt at komme ud og få praktisk erfaring, ovenpå alt det man har lært på Handelsskolen, siger han.

Han har haft opgaver indenfor sit felt som bogføring og kasse og bank-afstemninger og mange andre økonomiske opgaver.

- Jeg kan klart anbefale andre at få en elevplads her, siger han og fremhæver de spændende opgaver og søde kolleger.

Han har fået en kontrakt på et år mere og er blevet tilbudt HD-uddannelsen, hvor Thy-Mors Energi betaler uddannelsen, og han selv lægger timerne i.

Fra kontor til fiber
Kristian Valgren Andersen, på 22 år og fra Frøstrup, er en af de to nye elever i Thy-Mors Energi. Han var egentlig i gang med skolepraktik som kontorelev på EUC Nordvest, men søgte og fik elevpladsen i fiberafdelingen hos Thy-Mors Energi. Han fortæller, at han har haft en hård, men rigtig spændende opstart og at arbejdsdagene ikke føles lange.

- Det er ret nyt for mig det her med fiber og internet, men det er interessant, og jeg kan godt lide det. Jeg håber på en god elevtid her, og måske bliver det til et fast job senere, siger han.

For Thy-Mors Energi er det et lokalt ansvar, at tage elever.

- Vi mener, det er vigtigt at tage et ansvar i forhold til elever, så vi bidrager til, at unge her i området får en uddannelse i nærområdet og forhåbentlig derefter bosætter sig her, siger HR-chef Diana Andersen.

 

 

 

 

 

Tilbage

Få medindflydelse

Du er andelshaver i Thy-Mors Energi, hvis du bor i Thy, på Mors eller Thyholm. Du kan derfor få medindflydelse på vores fælles el- og fiberselskab.

Læs om dit medejerskab