Danmark er dybt afhængig af sektorkobling og innovative løsninger for at indfri de nationalpolitiske målsætninger inden for grøn omstilling. Kommende generationer har derfor en vigtig rolle at spille - nutidens unge er den innovationskraft, vi er afhængige af for at kunne skabe grøn vækst i fremtiden.

Men … energi er en svær størrelse at forstå, og den igangværende grønne omstilling levner derfor rum for oplysning, formidling og læring. Vi tilbyder derfor gratis skoleundervisning til alle 5. klasser i Thy og på Mors som en del af koncernens strategiske indsats inden for grøn omstilling.

NYHED

Thy-Mors Energi Service A/S bliver leverandør på landets største vindmøllepark onshore

 

04/06/2019

Thy-Mors Energi Service A/S har netop vundet entreprisen på Vindpark Thorup-Sletten, som omfatter tilslutningen af 18 nye Siemens vindmøller ved Aggersund.

Thy-Mors Energi Service A/S har netop vundet entreprisen på Vindpark Thorup-Sletten, som omfatter tilslutningen af 18 nye Siemens vindmøller ved Aggersund. Vindmølleparken bliver Danmarks hidtil største vindpark onshore.

Projektet omfatter kabellægning til 18 vindmøller, og samtidig bliver selskabet ansvarlig for opførelsen af en ny 60/20 kV transformerstation i vindparken. Specielt opbygningen af transformerstationen bliver ifølge entreprisechef Jesper Primdahl en helt ny type opgave for Thy-Mors Energi Service A/S, da det lokale elnetselskab tidligere har stået for denne opgave. 

- Det er første gang, at vi vinder en entreprise, der omfatter både kabellægning samt opbygningen af en transformerstation i denne størrelse, og det er stort for os, forklarer han og fortsætter:

- Vi har igennem de sidste par år kæmpet for at opnå en førende position i Danmark inden for tilslutning af vindmøller. Projektet i Thorup-Sletten er et godt eksempel på, at det er nemt at være kunde hos os, fordi vi med et solidt afsæt i elforsyningen har erfaring og kompetence til at tilbyde hele paletten i etableringsfasen på blandt andet vindmølleprojekter.

Eurowind Energy A/S står bag investeringen i Vindpark Thorup-Sletten og dermed også udvælgelsen af Thy-Mors Energi Service A/S som underleverandør på vindmølleprojektet.

- Valget faldt på Thy-Mors Energi, fordi de blandt andet har erfaring og viden til at kunne varetage al arbejdet i etableringsfasen med møllerne. Med dem ved roret skal vi derfor kun forholde os til én underleverandør, og det ser vi som en klar fordel, forklarer Jens Rasmussen, adm. direktør i Eurowind Energy A/S.

Thy-Mors Energi Service A/S forventer at starte projektet op umiddelbart efter sommerferien.  

Om Vindpark Thorup-Sletten
Vindmøllerne skal rejses ved Thorup-Sletten nordvest for Aggersund, hvor ni af møllerne vil stå i Vesthimmerlands Kommune og ni i Jammerbugt Kommune. Det ambitiøse projekt er et repowering projekt, hvor der nedtages 22 mindre møller i og omkring området.

De 18 nye landvindmøller med en totalhøjde på lige under 150 meter vil have en samlet effekt på op til 77 MW og en elproduktion svarende til det årlige elforbrug i ca. 65.000 husstande. Dermed bliver Vindpark Thorup-Sletten Danmarks største vindmøllepark onshore.

Om Thy-Mors Energi Service A/S
Thy-Mors Energi Service A/S er en del af Thy-Mors Energi koncernen. Hele Danmark er arbejdsplads for selskabet, der blandt andet er specialiseret i tilslutning, drift og vedligeholdelse af VE-anlæg.

Om Eurowind Energy A/S 
Eurowind Energy A/S er en dansk virksomhed, der gennem årene har udviklet sig til at være en ledende udvikler og operatør af solcelle- og vindmølleprojekter. Koncernens hovedaktiviteter udgør udvikling af vindmølle- og solcelleparker samt den efterfølgende driftsledelse af aktiverne. 

ANDRE NYHEDER

Thy-Mors Energi Certificeret efter den internat ...

19/08/2020

Opruster til Cyberkrig

Hanstholm havn vil være CO2-neutral

08/07/2019

Hanstholm Havn og Thy-Mors Energi har sat fælles retning for udvikling af et vedvarende energiprojekt, der skal gøre Hanstholm Havn CO2-neutral. 

Vi arbejder hver dag for at understøtte, at Thy ...

27/01/2021

Indsigt i elnettets tilstand er altafgørende for at understøtte den stigende elektrificering af samfundet. Årtiers arbejde med både at planlægge, udbygge, vedligeholde og dokum ...