Danmark er dybt afhængig af sektorkobling og innovative løsninger for at indfri de nationalpolitiske målsætninger inden for grøn omstilling. Kommende generationer har derfor en vigtig rolle at spille - nutidens unge er den innovationskraft, vi er afhængige af for at kunne skabe grøn vækst i fremtiden.

Men … energi er en svær størrelse at forstå, og den igangværende grønne omstilling levner derfor rum for oplysning, formidling og læring. Vi tilbyder derfor gratis skoleundervisning til alle 5. klasser i Thy og på Mors som en del af koncernens strategiske indsats inden for grøn omstilling.

NYHED

Vi arbejder hver dag for at understøtte, at Thy og Mors altid er i udvikling

 

27/01/2021

Indsigt i elnettets tilstand er altafgørende for at understøtte den stigende elektrificering af samfundet. Årtiers arbejde med både at planlægge, udbygge, vedligeholde og dokumentere giver nu en unik mulighed for at skabe en datadrevet udvikling af elnettet.  

Måledata er nødvendige

Hver dag er det vores opgave at sikre, at andelshavere har strøm i stikkontakten, og at elnettet hele tiden kan imødekomme vores andelshavers behov. Det er også derfor, at det er så vigtigt for os at få dokumenteret vores arbejde i elnettet og få værdi ud af dataene. Med elnettet står vi nemlig med en infrastruktur, der i de kommende år skal kunne understøtte en langt højere andel af grøn energiproduktion og et stigende elforbrug.  

Til Rom og retur

Infrastrukturen i Thy og på Mors består blandt andet af 4.446 km kabler, 20.678 kabelskabe og for alle disse elementer gør det sig gældende at, de repræsenterer unikke informationer om elnettet. Digitalisering er nøglen til at sikre en optimal udnyttelse af data fra elnettet. Data om forbrug, ledningsnet og anlægsaktiver, skaber hver for sig værdi, men det er først, når disse data kombineres, at den fulde effekt opnås.  

 

ANDRE NYHEDER

Kviknet til andelshaverne

01/10/2021

Bredbåndsløsninger fra Kviknet er nu tilgængelige for fiberkunder i Thy og på Mors, og Kviknet bliver hermed den tredje i rækken af tjenesteudbydere på fibernettet.

Morsø Klimaråd kommer med 12 strategiske målsæt ...

02/12/2022

Morsø Klimaråd har lavet en række strategiske målsætninger, som er på dagsordenen ved det kommende møde i kommunalbestyrelsen. Målsætningerne skal bidrage til at kommunen kan o ...

Telenor åbner ballet for thy- og morsingboerne

31/05/2021

Bredbåndsløsninger fra Telenor kan fra sidst i juni tilvælges af fiberkunder i Thy og på Mors. Dette er et gigantisk skridt mod det frie valg på fibernettet, som i en årrække h ...